dilluns, de juliol 17, 2006

Ales de papallona



Segons un antic proverbi xinés: “l'aleteig de les ales d'una papallona, es pot sentir a l'altre costat del món”.

A partir d'aquesta metàfora de la papallona, surt el que després es coneixerà com la "teoria del caos". En la década dels 60 el meteoròleg Edward Lorenz tractant d'explicar el funcionament de l'atmòsfera, va afirmar que petits canvis en les condicions de sortida de qualsevol procés podien produïr canvis dràstics en el resultat final.

És a dir, si una papallona movia les seves ales en una part del món es podia produïr la catástrofe més impressionant en l'altre costat. Seria com venir a exposar el procés de la causa-efecte. Una determinada acció produeix un canvi radical en la situació final.

Per tant es podria dir que hi ha llibertat dins d'uns límits: Una persona sempre te la capacitat de triar que és el que vol fer en cada moment, però l'elecció que faci repercutirà notablement en el desenvolupament de totes les coses que li succeeixin. Encara que el canvi siga gairebé imperceptible, la fi serà d'una manera específica. I també ens podem adonar d'aquesta manera, com ens poden influir les coses més mínimes, que encara que pensem que controlem gran part de les nostres vides, potser no és tant així.

La bellesa dels colors de les papallones sempre m'ha deslumbrat, sempre m'han paregut insectes màgics. Qué descanseu papallones meves!!! Fins demà. Petonets.

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Podem controlar minimament la nostra vida, ela gents esteriors e interior de la nostra vida ens repecurtim al final en el cami que elegim,per això sempre hem de estar molt alerta de tot el que ens passa.

El meu germà i jo tenien cucs de seda en casa de petits,i quan ens transformaban en papallones els deixaben lliures, i era la part que mes m'agradava quan s'anaben volant a la cerca del seu destí,en llibertat.Ptonets!!!

18 de juliol, 2006  
Blogger Guillem Mercadal said...

Sempre he recordat de Dune això mateix. Tenir consciència de com un sol gra de sorra pot repercutir sobre tota la realitat ha de ser esfereïdor.

18 de juliol, 2006  
Blogger CUCALELLA said...

Realment ho es... :-S

19 de juliol, 2006  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home